Creative Group: wereldwijd groeien met Adyen Acquiring, een interview met Linda Faassen, CFO Creative Group

Wat waren jullie grootste zorgen en uitdagingen rondom betalingen?

Als bedrijf waren we op zoek naar wereldwijde dekking met de beste authorisatiepercentages, en de laagst mogelijke fraude. Daarnaast wilden we ook lokaal relevant zijn voor klanten.

Betaalprovider Adyen

We zochten een betaalprovider die de perfecte combinatie van wereldwijd geaccepteerde kaarten en lokale alternatieven kon aanbieden, wat het veel makkelijker maakt om je in nieuwe markten te vestigen. Adyen bleek de uitkomst. Ze zijn 100% procent eigenaar van de volledige betaalstroom. Als acquirer kunnen zij zo bedrijven rechtstreeks verbinden met Visa, Mastercard, maar ook met belangrijke lokale betaalmethoden. Dit is één van de redenen dat we wilden samenwerken. Wij geloven namelijk dat we samen onze huidige authorisatiepercentages kunnen optimaliseren, en aan Adyen de ideale partner hebben om uit te breiden naar nieuwe markten.

Hoe hebben betalingen jullie geholpen om te groeien als bedrijf?

Het team bij Creative Group dat zich bezighoudt met betalingen is vooral gericht op de groei en optimalisatie van onze huidige authorisatiepercentages, met behoud van de laagst mogelijke fraude.

Om steeds meer bestellingen, vanuit steeds meer verschillende plekken, af te kunnen handelen, hebben we onze eigen software solution gemaakt. Dit op basis van open source-technologie. We denken dat dit goed past bij het self-maintained platform van Adyen.

Hoe heeft directe acquiring jullie geholpen met groeien?

We willen profiteren van de lokale marktomstandigheden en een hogere conversie bereiken voor onze klanten. Daarom is het belangrijk dat Creative Group investeert in betalingen en wereldwijde, relevante betaalmethoden verbetert.

Een betaalportaal dat lokale acquisitie en risicobeheer in één platform aanbiedt, is uniek is eigenlijk iets wat we al langer nodig hebben. Voorheen verwerkten we onze Amerikaanse betalingen bijvoorbeeld in het buitenland en dat zorgde voor relatief lage autorisatiepercentages. Met Adyen hebben we lokale verwerving en verwerking via onze Amerikaanse entiteiten; dit is een enorme mijlpaal voor de internationale groei van ons bedrijf

Nu we toch naar complimenten aan het vissen zijn, hoe vinden jullie het om met Adyen samen te werken?

Het team bij Creative Group dat zich bezighoudt met betalingen gebruikt dagelijks het Revenue Accelerate Report om het percentage acceptaties op al onze websites te controleren. Het Retry Report en de Acquirer Conversion Overview zijn fantastische rapporten waarmee je dieper in kunt gaan op betalingsmethoden, en duidelijker bank- en response codes inzichtelijk kunt maken. Dit is van grote waarde voor het analyseren en optimaliseren van onze gegevens.

Buiten betalingen, welke druk voelen jullie verder in het proces van Europese schaalvergroting?

We zijn voorzichtig in onze aanpak tijdens elke fase in de levenscyclus van het bedrijf. Daarnaast zijn we ons bewust van wat dit met zich meebrengt op het gebied van leiderschap, cultuur, individuele behoeften én de behoeftes van het bedrijf. Ook zijn we ons bewust van mogelijke problemen die op ons pad komen. Ik geloof dat het anticiperen op iedere groeifase van het bedrijf een mondiaal proces is, dat niet alleen gericht moet zijn op Europa. Het belang van bedrijfscultuur en authentiek leiderschap wordt steeds meer erkend.

Wat vooral onderschat wordt met de digitale transformatie van de economie en maatschappij, is de verandering van communicatiestijl en denkrichting die hiermee gepaard gaat. We zien leiderschap al steeds vaker veranderen van een mannelijke transactie stijl naar een vrouwelijke samenwerkingsstijl.

Get your dream job

Our team is on a once in a lifetime adventure to become the best and biggest in online recharge platform worldwide. And we're always looking for go-getter professionals to grow with us during this fast-evolving journey. But, there are only a few tickets available. Are you getting in?

Apply
Get a golden ticket